CILJ JE LETJETI, A NE SLETJETI

Announcement

CILJ JE LETJETI, A NE SLETJETI

RED BULL PAPER WINGS 2012 / HANGAR-7 / SALZBURG/ AUSTRIJA
CILJ JE LETJETI, A NE SLETJETI

Tisuće pilota, desetci kvalifikacija na cijeloj planeti. Papirnati avioni lete diljem svijeta u pokušaju da stignu do finala Red Bull Paper Wings natjecanja u 2012. godini. Tri su kategorije na svjetskom prvenstvu (svibanj 2012., Hangar-7, Salzburg, Austrija) – najduži let, najveća udaljenost i zračna akrobacija. Samo jedno upozorenje: cilj je letjeti, a ne sletjeti.
 
Ime novog svjetskog prvaka u bacanju papirnatih aviona će po treći put biti odlučeno na mjestu gdje su inače izloženi rijetki avijacijski eksponati, u salzburškom Hangaru-7. Odabrani natjecatelji imat će priliku za nezaboravnu avijacijsku avanturu.
Veličina samog natjecanja se za kratko vrijeme skoro udvostručila. Svoje predstavnike 2006. godine imalo je 48 zemalja., dok je u drugom izdanju sudjelovalo više od 85 zemalja. U pripremi je više od 500 kvalifikacijskih natjecanja u više od 85 zemalja u 2012. godini.
Sve što je potrebno je običan komad papira (80g/m2), a koju će formu poprimiti je manje važno. Prvi korak je dobro razmisliti, drugi napraviti papirnati avion i treći isprobati aerodinamiku. U kategorijama najdužeg leta i najveće udaljenosti nisu dopuštena nikakva dodatna pomagala, dok je u kategoriji zračnih akrobacija inženjerima-amaterima dozvoljeno korištenje škarica, ljepila i drugih materijala.

Želiš li i ti poletjeti? Znaš najbolji način savijanja papirnatog aviona? Ili imaš snagu neophodnu za kategoriju najveće udaljenosti ili najdužeg leta? Ili imaš viška kreativnosti koju želiš unijeti u kategoriju zračnih akrobacija? Ako je tako, prijavi se odmah!

back