Salzburg/ Avstrija/ Svetovni finale Red Bull Paper Wings 2012

World Final 2012
Svetovni finale Red Bull Paper Wings 2012

Salzburg/ Avstrija/ Svetovni finale Red Bull Paper Wings 2012

Odličen rezultat slovenskega predstavnika!!

Umetnost zlaganja A4 lista papirja - Red Bull Paper Wings

Ljubitelji papirnatih letal iz 83 držav so se ta vikend zbrali v Salzburgu, kjer je potekal svetovni finale Red Bull Paper Wings 2012. V Hangarju-7 so bili podeljeni naslovi svetovnih prvakov v kategorijah najdaljši čas letenja, največja razdalja in akrobatski let. Med najbolj uspešnimi je bil tudi slovenski predstavnik, Robi Fišer.

SALZBURG (Avstrija). Po izredno uspešnih tekmovanjih leta 2006 in 2009 je Salzburg že tretjič postal prestolnica najboljših pilotov papirnatih letal in divjega prepogibanja listov papirja in metanja papirnatih letal v okviru svetovnega finala Red Bull Paper Wings 2012. Le najboljši od neverjetnih 37.125 tekmovalcev, ki so se udeležili kvalifikacij po vsem svetu, je bilo povabljenih v znameniti Hangar-7, kjer so se borili za naslove svetovnih prvakov.

V kategoriji največja razdalja je zmagal Čeh Tomas Beck s 50,37 metrov. Drugo mesto je pripadlo Almirju Kišiji (BiH), tretji pa je bil svetovni prvak leta 2009 Hrvat Jovica Kozlica.

Libanonec Elie Chemaly je zasedel prvo mesto v kategoriji najdaljši čas letenja z 10,68 sekundami - trenutni svetovni rekord sicer znaša malce več kot 25 sekund! Drugi je bil Turk Goekhan Emiroglu (8,76 sekund) in tretji Slovenec Robi Fišer (8,67 sekund).

Najtežje je bilo ocenjevati kategorijo akrobatski let, kjer je bil vodja žirije trikratni olimpijski prvak v smučarskih skokih Thomas Morgenstern. Petčlanska žirija je kar dvema tekmovalcema podelila maksimalno število točk (50), in tako sta si prvo mesto delila Američan Ryan Naccarato in Poljak Tomasz Chodryra.

Ekipna zmaga je pripadla ekipi iz Turčije, ki se je s svojimi tremi člani prebila med najboljših 10 v vsaki izmed kategorij.

Rezultati: Najdaljši čas letenja:1. Elie Chemaly (Libanon), 2. Goekhan Emiroglu (Turčija), 3. Robi Fišer (Slovenija); Akrobatski let: 1. Tomasz Chodryra (Poljska), 1. Ryan Naccarato (ZDA), 3. Alfredo Ramirez (Mehika); Največja razdalja: 1. Tomas Beck (Češka), 2. Almir Kišija (BiH), Jovica Kozlica (Hrvaška); Ekipa: 1. Turčija.

Čestitke slovenski ekipi, še zlasti Robiju Fišerju za odličen rezultat!

back