Slik mekker du papirfly!

Slik mekker du papirfly!

Slik mekker du papirfly!

6 supre tips til hvordan du kan bygge et førsteklasses papirfly...

... eller i det minst et som ikke går deis i bakken etter to sekunder!

1.  Flyets tyngdepunkt vil avgjøre i hvilken retning flyet går. Sørg derfor for at dette er så langt forover som mulig ved å brette arket over på nesen av flyet.

-2. Vingene bør være tynne og flate. Spørsmålet om hvorvidt en liten brett på flyvingen er nødvendig eller ikke er heftig diskutert blant eksperter, de fleste har en teori om at det ikke er lønnsomt å gi vinkene en ekstra brett ( såkalt dobbeltvinge). Alle bulker og rifter i vingene bør unngås. Før man entrer konkurransearenaener det også mulig å benytte lim for å legge til elementer.

3.  Ved å folde endene av vingene kan du påvirke hvilken retning du ønsker flyet skal fyke. For å forsterke denne effekten er det mulig å lage et balanseror (saks nødvendig). For de som ikke er så flytekniske av seg, så er balanseror betegnelsen for en bevegelige kontrollflate som vanligviser hengslet i bakkant av hver ving, for å kontrollere flyets bevegelse rundt lengdeaksen. Flatene er plassert ut mot vingetippene for å gi størst mulig momentarm, og beveges ved hjelp av stikke eller ratt i cockpiten slik at det ene balanseroret går opp når det andre går ned. Flyet vil da krenge mot den siden hvor balanseroret går opp.

4. Y-formen på flyet er avgjørende for flyets stabilitet. Dette begrepet beskriver formen på flyets vinger, som danner en Y eller en V sett forfra. Fly som ikke har denne formen har en tendens til å rotere langs sin lengdeakse og kræsje.

5.  I de fleste papirflykonkurranser er standardformatet som skal benyttes definert som standard A4 med en vekt på 80 g/m2. Dette er altså samme type papir som brukes av de fleste kontorer og kopimaskiner. Papiret bør absolutt ikke være lettere enn 80 g/m2, noen eksperter foretrekker tykkere papir for ekstreme fly: verdensrekordholderen i flypapirkasting, Ken Blackburn, anser 96 g/m2 som den perfekte vekt for å oppnå lange flyturer.

6.  Det er sterkt anbefalt å legge opp en strategi for hvordan du kan utarbeide papirflyet for å oppnå best resultater. Konsulter deg gjerne med eksperter, oppsøk papirflyforum eller benytt deg av en av de  mange høykvalitetsguidene som er tilgjengelige på verdensveven. Du bør også studere denne veiledningen nøye (se www.redbullpaperwings.com). Når vi sier observere nøye, så mener vi virkelig nøye!

For mer informasjon om arrangementet, sjekk ut:

 

www.redbullpaperwings.com

 

 

 

 

back